Aukce artefaktů z finálového zápasu MOL Cupu ze sezony 2023/24

Aukce artefaktů z finálového zápasu MOL Cupu ze sezony 2023/24

Fotbalová asociace České republiky pořádá aukci originálních dresů AC Sparta Praha a FC Viktoria Plzeň podepsaných po finálovém utkání MOL Cupu 2023/24. V aukci jsou navíc také dva podepsané míče hráči Sparty a Plzně.

Celý výtěžek z aukce bude směřovaný na transparentní účet FAČR určený pro kluby postižené ničivými povodněmi v září roku 2024. FAČR tímto krokem opětovně vyjadřuje solidaritu se všemi, jejichž osobní i sportovní život byl výrazně ovlivněn touto přírodní katastrofou.

Asociace je v úzkém kontaktu se všemi okresními a krajskými fotbalovými svazy a sumarizuje škody, aby na základě průkazných podkladů mohla připravit podporu při obnově poškozených sportovišť a fotbalové infrastruktury.

Pro potřeby pomoci postiženým klubům mohou zájemci z řad členů FAČR, klubů, okresních i krajských fotbalových svazů, komerčních partnerů, jiných subjektů, ale i fanoušků a fotbalové i nefotbalové veřejnosti přispívat na účet vedený u České spořitelny 12720072/0800.

Další způsob pomoci je pak také účast v dobročinné aukci dresů a míčů z posledního finále MOL Cupu v květne letošního roku. Oba finalisté (AC Sparta Praha a FC Viktoria Plzeň) do aukce věnovali podepsané dresy, navíc je v aukci možné dražit také dva míče PUMA podepsané hráči Sparty a Plzně.

Samotná aukce artefaktů probíhá na webu Sportovniaukce.cz ZDE.